Ontdek het LevenWetten van Liefde

Paul FerriniDE WET VAN LIEFDE

Alles dat waarde heeft, vind je binnen in jezelf, diep in je eigen hart. Alles dat buiten je is, heeft geen waarde, want het is niet wat jij bent en je wilt het ook niet zijn. Dat klopt, ook al houdt je nóg zoveel van iemand anders, je wilt die ander niet zijn. Je wilt die ander alleen maar liefhebben, want echte liefde komt van binnenuit en is de bron van waaruit je leven stroomt. Je ervaring van liefde is je ervaring van God. Als je je afstemt op die Bron van Liefde, offer je jezelf niet op voor anderen. Je hoeft niemand te smeken om bemind te worden, want je kunt slechts je eigen liefde voelen, nooit die van een ander.

 

DUIDELIJK

De tien wetten van liefde zijn eigenlijk tien levenslessen, die je moet leren en integreren in je dagelijks leven. Dit boek is in wezen een lesboek. Het leert je de wetten van liefde herkennen en toepassen in de praktijk. Het leert je bijvoorbeeld de les van spiegeling, de vrije wil, genezing en verlichting. Het is een helder, duidelijk boek. Nu is Ferrini één van mijn lievelingsschrijvers, dus ik ben niet helemaal onbevooroordeeld, hij schrijft gewoon wondermooie boeken. Ferrini is een meesterlijke uitlegger van de complexe materie van Een Cursus in Wonderen.

 

KIEZEN

Een mooie uitspraak bij de wet van de vrije wil is de volgende: een slachtoffer zegt dat hij geen keuze heeft, een schepper weet dat hij altijd een keuze heeft. Hoe waar is deze uitspraak, hoe vaak kom je niet iemand tegen die zegt: “Wat kon ik doen? Ik had geen keuze” Vaak is daarmee juist door die persoon een keuze gemaakt, want niet kiezen is óók kiezen, vooral wanneer je kiest op basis van de opinie van de buitenwereld. Dergelijke keuzen nemen je authenticiteit weg en beperken je tot een wezen dat zich conformeert aan de denkwijze en goedkeuring van anderen. Natuurlijk ben je op die manier maatschappelijk correct, maar je leeft niet ten volle je eigen leven, je leeft pas ten volle wanneer je je hart volgt, met alle gevolgen van dien. Het is het dapperste besluit dat je als mens kunt nemen, want de maatschappij zal niet accepteren dat je buiten de gevestigde paden wandelt en zal je oordelen en veroordelen. Je hart volgen is echter wel de enige manier om tot geestelijke groei te komen.

 

Leven vanuit liefde is soms riskant, je hart volgen evenzo, de pijn die je kunt ervaren is feller dan die van de zwaarste ziekte, maar je weet dat liefde het waard is, omdat je liefde bent. Jouw essentie is liefde en dat is jezelf zijn in een wereld, die je niet begrijpt. De wet van de vrije wil zegt, dat je jezelf en je gevoelens serieus moet nemen en respecteren, ook al nemen anderen jou en jouw gevoelens niet serieus en respecteren ze je liefde niet. Jij hebt je hart gevolgd en jij hebt die keuze gemaakt. Dat is het enige dat waarde heeft, al het andere is ‘waarde’ loos. De wetten van Liefde zijn leerzaam, heilzaam en troostrijk, maar soms ook spijkerhard. De wetten zijn altijd bedoeld voor jezelf, nooit voor anderen. Iedere ziel volgt een eigen weg en jij hebt genoeg aan de jouwe. Dit is een boek dat ik iedereen kan aanraden

 

 
 
 
 
googleae70da3b9f2c6104.html