Ontdek het Leven


Wat mijn hart je zeggen wil

Hans Stolp


 INTRODUCTIE

Als je verdriet hebt of door een moeilijke levensfase heengaat, hoe verwerk je dat? En hoe verwerk je de dood van een geliefd iemand? Of als je kind keuzes maakt waar jij niet achter kunt staan, wat doe je dan? Over al dit soort levensvragen – en de gevoelens waar je dan doorheen gaat - gaat dit boek. Daarnaast laat het zien hoe je juist op het doorleven van dit soort vragen een innerlijke winst kunt behalen. Een winst die je uiteindelijk doet zeggen: het is goed, zoals het is. Wie zo met deze vragen omgaat, krijgt gaandeweg zicht op het grote geheim van het leven dat ons leven de moeite waard maakt om geleefd te worden. Het doorleven van een moeilijke levensfase kan je innerlijk enorm verrijken.

 

ONTROEREND

Dit boek is een werk vol lichtstralen, ontroerend en mooi. Net als bij Het Dagboek van Johannes schoten mijn ogen vol tranen. Ontroerende teksten met mooie gedichten. Een prachtig geschenk aan iemand die lijdt aan het leven, en dat kun je zelf ook zijn. Persoonlijk vind ik auteur beter tot zijn recht komen in dit soort werk, in de voetsporen tredend van Marinus van den Berg en Phil Bosmans en minstens zo goed.

 

HERKENNING

Na een lange, lange worsteling ging ik gisteravond slapen met de vraag aan Hem mij te helpen. Vanmorgen speelde de volgende tekst door mijn hoofd bij het ontwaken: “Give these loving arms a try, have a little faith in Me”. Het laatste gedicht van dit schitterende boekje voeg ik toe omdat het feilloos aansluit bij mijn ervaring van vanmorgen:

 

Het was niet meer

Op een vroege morgen,

Toen het eerste morgenlicht verscheen,

Stond ik als wel vaker stil

Bij wat me zwaar viel in dit leven.

 

Tot onverwacht

Een ongekende vreugde mij omhulde.

De vreugde van de Meester, wist ik.

Indringend en intens als het morgenrood.

 

Alles werd licht.

De last van weleer verloor in een oogwenk

Haar zwaarte en was niet meer

Zo was Hij het

Die op die vroege ochtend In stilte mijn pijn en smart op zich nam.

 
 
 
 
googleae70da3b9f2c6104.html