Ontdek het Leven
Vrede is de Weg

Deepak Chopra


Nieuw gezichtspunt

De auteur, Deepak Chopra, is het werken aan zijn individuele bewustzijn overstegen en richt zich nu op de ontwikkeling van het collectieve bewustzijn. Hij zegt, dat wanneer je als mens in staat bent je werkelijkheid te creëren, je deze mogelijkheid als collectief, als mensheid, ook bezit. Door collectief gericht bewustzijn is het mogelijk wereldproblemen aan te pakken. Naar mijn mening heeft hij gelijk wanneer hij zegt dat het mogelijk is.

 

LIEFDE EN VREDE

Wanneer het collectieve bewustzijn zich richt op bijvoorbeeld het creëren van vrede, moet vrede onherroepelijk het resultaat daarvan worden. Dat is de werking van de universele wet van oorzaak en gevolg. Vrede is onze natuurlijke staat, het begrip vrede hoort bij het begrip liefde. Een liefdevol, vredig mens heeft agressie uitgesloten. De staat van woede, agressie en geweld is overstegen en wordt beheerst. Door de uitstraling van het gewaarzijn van vrede creëer je vrede. Het enige dat noodzakelijk is, is de bewustwording van de collectieve mogelijkheid tot creatie.

 

WAT JE GELOOFT, ZUL JE ERVAREN

Oorlog is gewoonte geworden, handel in wapens is wereldwijd een enorme bron van inkomsten en oorlog is economisch interessant. Oorlog is een product, oorlogsslachtoffers een ingecalculeerd risico. Oorlog is angst in actie, vrede is liefde in actie. Ieder mens IS de verandering. Elk mens kan oorlog stoppen door vrede te zijn. Oorlog is een keuze en we hebben de vrije wil gekregen om een nieuwe keuze te maken. Vrede kan alleen bewerkstelligd worden vanuit micro niveau; uitgedragen spiritualiteit is liefdevol en vreedzaam. Collectief uitgedragen creëert het onze werkelijkheid. Collectieve vredeskracht is overweldigend groot, waarschijnlijk veel groter dan de heersende oorlogskracht, want wereldwijd zijn meer mensen vóór vrede dan vóór oorlog. Het is mogelijk, kijk eens wat dertien mannen tweeduizend jaar geleden tot stand hebben gebracht. Alles is mogelijk!

 

WERELDPROGRAMMA

In het boek Vrede is de weg, staat een programma beschreven dat leidt tot collectief bewustzijn tot vrede.   

 
 
 
 
google-site-verification: googleae70da3b9f2c6104.html