Ontdek het Leven




The Secret

Rhonda Byrne


HUIVERIG

Al enige jaren geleden stuitte ik op Internet op een trailer van de film The Secret. Ik was geïntrigeerd en probeerde via allerlei wegen een exemplaar in handen te krijgen, maar zonder succes. Plotseling dook The Secret aan alle kanten op en was overweldigend aanwezig. Nu heb ik drie keer de film gezien en het boek gelezen en ik moet eerlijk toegeven dat ik lang gewacht heb om een recensie te schrijven. Waarom? Omdat The Secret een hype is geworden en de hemel in geprezen wordt. Hoe zou je dan nog iets toe kunnen voegen dat aan een dergelijk succes bijdraagt. Inhoudelijk wil ik dan ook niet specifiek op The Secret ingaan, daartoe zijn talloze internetsites te vinden.

   

DUAAL

Toen ik The Secret voor de eerste keer bekeek, kwamen er onmiddellijk twee gedachten bij mij op. De eerste was: “Dit is wel erg Amerikaans” en de tweede was: “Een gevaarlijk onderwerp voor bepaalde mensen”. Het typisch Amerikaanse vond je terug in The American Dream; als je er maar hard genoeg voor knokt, kun je alles worden. Dat is geen geheim; iedereen weet dat dit waar is, alleen niet iedereen beseft dat deze mogelijkheid en kracht in ons leeft. Je hebt deze kracht om je droom te verwezenlijken allemaal wel eens ervaren; het behalen van een diploma, je rijbewijs, je eerste huis, een bepaalde vakantie of iets gewoners. Hoe vaak heb je niet de gedachte gehad dat je iets wilde gaan doen en toen alle mogelijkheden en kansen benut om te bereiken wat je graag wilde. Dat is de wet van de aantrekkingskracht (The Law of Attraction of LOA). Neem nu een beslissing ‘iets’ te bereiken, benut alle kansen en je bereikt het. Dit is geen nieuws, maar de makers van The Secret maken er een nieuw spektakel van en presenteren het als een groot geheim. Dat is een bestseller geworden en daarmee hebben ze bereikt wat ze wilden bereiken.

   

LEVENSLESSEN

Nu de tweede gedachte, namelijk dat het een gevaarlijk boek is! Waarom? Omdat dit boek oppervlakkig gelezen kan uitnodigen tot een gevoel van spirituele superioriteit. Ik zeg met opzet ‘kán’, want als je The Secret heel goed leest is dit niet het geval. Als je The Secret echter oppervlakkig beschouwt en werelds gebruikt, is het mogelijk iemand die zijn of haar droom niet verwezenlijkt te zien als een ‘loser’. Alleen zij die slagen hebben dan de werking van The Secret goed begrepen en toegepast. Dit is onzin! Ieder van ons komt met een bepaalde taak én opdracht in dit leven. Die taak en die opdracht kun je alleen maar goed uitvoeren door groei van het geestelijk bewustzijn. Deze groei kan alleen ontstaan door ervaringen in de wereld en vaak – helaas – zijn dat pijnlijke ervaringen die levenslessen genoemd worden. De schrijvers laten dan ook door hun verhalen zeer goed weten dat ook zij eerst door een dal van diepe duisternis of een donkere nacht van de ziel hebben moeten gaan voordat zij hun doel bereikten. Dit dal of die nacht hoort bij bewustzijnsgroei en dat proces kun je niet uitsluiten of overslaan.

   

LOA

Het grote geheim dat achter alle verhalen te vinden is, is het inzicht dat je alleen aan kunt trekken wat je uitstraalt. Het is de wet van resonantie en ook die kennen we allemaal, zij het vaak onbewust. Je kunt alleen maar aantrekken wat je al bezit! Het “IK BEN” is hier weer essentieel. Je zult eerst dat moeten zijn wat je wilt aantrekken, want verschillende golflengten raken elkaar niet. Je zult eerst moeten zeggen: “IK BEN liefde, gelukkig, rijk, gezond, blij en tevreden”, voordat je meer liefde, geluk, rijkdom, gezondheid, blijdschap en tevredenheid aan kunt trekken en daarmee kunt voelen en ervaren.

   

VERLEIDING

Ook ik werd heel even in de verleiding gebracht de oppervlakkige kant van het geheim toe te passen. Ik heb zelfs aangeboden lezingen en cursussen over The Secret te geven. Totdat ik inzag dat dit niet de manier was hoe het geheim toegepast diende te worden. Op televisie zag ik een meisje dat heilig in The Secret geloofde. Ze deed mee aan een Miss verkiezing en was er volledig van overtuigd dat ze eerste zou worden op basis van de LOA van The Secret. Later las ik dat iemand anders gewonnen had. Het oordeel – dat ons niet toekomt – is gauw geveld; gebrek aan geloof in The Secret. Onzin!  

   

Lieve mensen, alleen de woorden “Ik Ben………..” brengen je wat je zoekt. Dit is de boodschap van The Secret. Lees eroverheen en je zult het geheim nooit ontdekken. The Secret is een spectaculair boek, een spektakel vol succesverhalen en beslist de moeite waard om te lezen, maar blijf vooral je eigen autoriteit. Ik Ben Die Ik Ben; dát is The Secret! 

 
 
 
 
googleae70da3b9f2c6104.html