Ontdek het Leven

 Spirituele psychologie en de twaalf primaire levenslessen

Steve RotherPROGRAMMA’S EN CONTRACTEN

Steve Rother is een auteur die informatie ontvangt van de Groep, een groep entiteiten (wezens) uit de geestelijke wereld. Dit boek is vooral bedoeld voor mensen die werkzaam zijn op therapeutisch gebied. Het beschrijft de zeven levensfasen, waarvan de eerste fase al in de geestelijke wereld begint. In deze fase worden de verschillende programma’s en contracten tussen de zielen opgesteld, dit betekent dat hier overlegd wordt welke levenslessen de ziel kiezen zal om in een volgend leven te leren en welke ziel zich bereid verklaart deze levensles te brengen. 

Primair in deze planning staan de levenslessen, die gevolgd zullen worden in de fysieke wereld. De aard van de contracten, de rol van de zielkameraden en van de energetische voorbeeldgever, wordt uitgebreid uitgelegd in het boek. De energetisch voorbeeldgever is diegene, die jou in je jonge jaren de levensles brengt, die telkens weer de kop opsteekt, totdat je de les geleerd hebt. Deze, vaak naaste verwante, is de eerste die je confronteert met je les. Enkele voorbeelden van levenslessen zijn: liefde, vertrouwen, communicatie, waarheid enz.

 

ENERGIEMATRIX EN ENERGIESTEMPEL

Er wordt in het boek verschil gemaakt tussen een energiematrix en een energiestempel. Kort uitgelegd betekent een matrix dat je een aangeboren eigenschap meegekregen hebt, die je meester moet worden. Een energiestempel is een les uit levenservaringen, die een stempel op je persoonlijkheid gedrukt heeft. Energiestempels worden door andere zielen die een contract met je hebben opgesteld in de eerste fase aangebracht. 

Een voorbeeld: je hebt een karaktereigenschap waar je je van bewust bent geworden. Je hebt ontdekt, dat je bijvoorbeeld bij intieme relaties introvert bent en bij contacten in de buitenwereld extrovert. De les is de balans tussen introversie en extraversie zien te vinden in dit leven. Je moet de disbalans meester worden. Een energiestempel is bijvoorbeeld een nare ervaring uit het verleden; je bent teleurgesteld in de liefde en projecteert deze teleurstelling op alle nieuwe liefdesrelaties, waardoor het stempel zichzelf herhaalt en de relaties gedoemd zijn te mislukken. Pas wanneer je inziet dat een nieuwe situatie niets te maken heeft met een oude, kan dit stempel opgelost worden.

 

Dit boek heeft grote waarde voor het herkennen van levenslessen. Zo herkende ik mijn primaire en secundaire levenslessen, maar ook die van anderen. Het boek is een goed hulpmiddel en ik kan het dan ook aanbevelen aan iedereen die meer inzicht in de processen van het leven zoekt.

 
 
 
 
googleae70da3b9f2c6104.html