Ontdek het Leven

Omgaan met Engelen

White Eagle 


INTRODUCTIE

Omgaan met engelen wil je inspireren te gaan ontdekken en beleven hoe engelen werken. Als je je daarin verdiept, zal dat een wonderbaarlijke uitwerking hebben. Je hebt onbeperkte energie tot je beschikking en je intuïtie staat voluit open voor de schoonheid die achter de fysieke werkelijkheid leeft en daarin tot uiting komt. Uitgangspunt van dit boek is dat engelen voortdurend in onze nabijheid vertoeven. Als beschermengelen zorgen ze voor ons welzijn en als deva’s zijn ze overal in de natuur aanwezig. Als we ons hier diep genoeg op afstemmen, zal een andere werkelijkheid voor ons worden ontsloten en zullen we de onvergetelijke schoonheid achter de fysieke vorm kunnen waarnemen. Dan bevinden we ons als het ware in de dimensie van de engelen.

 

KENNISMAKING

Zoals altijd is dit boek van White Eagle weer een parel op je spirituele pad. Engelen zijn vaak een vergeten groep goddelijke wezens, maar zij vergeten ons niet. Zij zijn constant voor ons aan het werk, zij sturen de natuurwezens aan en geven Gods Liefde door aan de mensheid. In de natuur maken ze zich bekend door de schoonheid van geuren en kleuren. Prachtige bloemen en planten in kleuren in alle schakeringen. Zij dienen het leven zonder eigen wil, die hebben ze aan God teruggegeven, zodat alleen de Wil van God door hen heen werkt.

 

ZEVEN

Er staan zeven grote engelen rond de troon van God. Zij beheren de zeven grote levensbrengende stralen, met als centraal doel de harmonie in het universum te bewerkstelligen. Zij beheren de planeten en bezitten allemaal een kleur en een toon. In het boek van White Eagle kun je lezen wat hun functies zijn, welke kleuren zij hebben en welke toon zij resoneren.

 

GEVEN

Om contact met de engelen te krijgen kun je mediteren op hun kleur, eigenschap en toon. Op deze website staat een verkort overzicht van deze meditaties, zodat je een idee krijgt hoe je dit contact met de grote engelen kunt krijgen. Het contact is ook vooral te ervaren in de natuur, de schoonheid van een landschap, de rust van het bos of de zee of een prachtig aangelegde tuin of park geeft je rust en geeft je de mogelijkheid om je te verwonderen over het wonder van de natuur. De menselijke liefde voor de natuur zorgt ervoor dat de engelen zich kunnen laten kennen door mensen. Als je van tuinieren houdt, ook op een klein balkon of de liefde voor planten in je huis, dan kun je je verwonderen over de prachtige kleuren en vormen van planten en bloemen.

 

GOD

In het boek wordt ook beschreven hoe de goddelijke levensenergie overgebracht wordt door de engelen naar de aarde en hoe deze levensenergie weer opklimt door de materie naar God. Alles op de wereld bezit het leven en het ontwikkelt zich langzaam met bewustzijn en mondt tenslotte uit in de bewuste mens die kan denken, spreken en zich kan beseffen dat God als Bron van alle leven zich in alles bevindt,. Mensen die zich bewust zijn van God in alles hebben een passie voor de natuur, voor dieren en voor andere mensen, omdat zij beseffen dat God alles in allen is.

 

SCHOONHEID

White Eagle geeft de wijze raad om las mens de wonderen om ons heen te zien. Er is geen mensenhand die de natuur gemaakt heeft; wij kunnen geen grasspriet laten groeien zonder zaadje, de vogels met hun lied, de schoonheid van kleuren, de heerlijke geur van een bloem die je met geen woord kunt omschrijven, de kracht, pracht en het eigen karakter van dieren en de schoonheid van elk mens. Achter het aardse ego van je medemens is God te vinden, Hij is het die het Leven aanstuurt in alles door middel van de engelen.

 

MICHAEL

Hij is de aartsengel die het hoofd is van de engelen, alhoewel Jezus de Koning van hen is. Michael draagt het zwaard van vuur, dat symbool staat voor de goddelijke waarheid. Hij rijdt op een wit paard, symbool van de reinheid van God. Zijn functie is de strijd aan te gaan met Lucifer, dat overigens Licht betekent. Michael strijdt met Lucifer, de engel van het kwaad, om er voor te zorgen dat het kwaad niet de overhand krijgt op aarde. Het kwaad heeft als functie om het goede zichtbaar te maken, door het kwade en slechte in de wereld leren mensen inzien dat de weg naar God de liefde en de goedheid is.  Zo helpt Lucifer de mensen terug te leiden naar God. De mens heeft een vrije wil van God gekregen en is vrij om de manier te kiezen waarop men wil leven, in liefde en goedheid of in angst en haat. Uiteindelijk zal iedere ziel de Liefde en Goedheid kiezen, om de doodeenvoudige reden dat de andere, slechte weg niet functioneert en de mens diep ongelukkig maakt.

 

Een heel mooi boek om vaak even in te lezen, je mee te laten ‘voeden’, mee te mediteren en je de weg terug naar God te wijzen.


 Namaste: de God in mij eert de God in jou!

 
 
 
 
googleae70da3b9f2c6104.html