Ontdek het Leven

 GEDACHTEN WORDEN DINGEN

 DAREL RUTHERFORD


 INTRODUCTIE

Nieuwe werkelijkheden worden gestart in de ziel en komen tot ons als inspiratie, dromen en intuïtie. Ons ego daarentegen heeft als taak om wat wij nu als realiteit zien in stand te houden. Hoe kunnen we die twee krachten – de bron van het nieuwe en de verdediger van het bestaande – laten samenwerken voor een rijk en vol leven op aarde, hier en nu, met als bonus steeds hogere niveaus van bewustzijn, zelfkennis en zingeving? Zelden heeft iemand zo duidelijk in kaart gebracht hoe je het ego tot dienaar kunt maken van de creatieve ziel, onze diepere identiteit, als Darel Rutherford in dit boek. Zolang het ego als ‘heerser’ in de bestuurdersstoel zit, kennen we angst en beperking en zijn we vooral bezig met overleven. Staat de ziel echter aan het roer, dan kunnen we het ego inzetten als dienend instrument en zo de hemel op aarde helpen bouwen. Elke keer wanneer we een weerstand overwinnen, voelen we meer en dieper welke Kracht in ons leeft en wie wij in wezen zijn. Tot zover de introductie op de achterkant van het boek.

DILEMMA

Wat ik vaak ervaar met boeken over spirituele onderwerpen is, dat de instructies en oefeningen lastig en onwerkbaar zijn. Als je dingen goed wilt doen, dan moet je er de hele dag mee bezig zijn en dat lukt heel vaak niet in onze hectische samenleving. Er wordt vaak gezegd dat je volledig in het nu moet leven, niet in het verleden of in de toekomst. Ik heb me wel eens afgevraagd hoe je met een verandering moet omgaan die toch in de toekomst ligt, ook al is het de nabije toekomst. Hoe verander je de toekomst als je moet leven in het NU? Verandering is een proces dat oefening vereist in het NU. 

PRAKTISCH

Dit boek veranderde alles; de auteur stelt dat een werkelijke verandering 21 dagen vereist, waarin je telkens bij het overdenken van een probleem je jezelf ervan bewust maakt waar je mee bezig bent. Op het moment dat je inziet dat je een probleem hebt waar je een oplossing voor zoekt, kun  je een nieuwe keuze maken. De oefening hiervoor – Een Bewuste Zijnskeuze – duurt maar drie minuten, dat is snel, het kan overal gedaan worden en het verandert je instelling onmiddellijk.

Je kunt allerlei problemen op deze manier aanpakken: in je werk, relatie, bij je gezondheid, maar ook kun je rijkdom en voorspoed aantrekken. Je gebruikt in de oefening de magische woorden “Ik Ben”, waarbij je het gevoel wie je in de toekomst zult zijn naar het Nu haalt. Geniaal.

JE MOET DUIDELIJK ZIJN

Natuurlijk kun je niet achterover leunen nadat je de keuze hebt gemaakt om jezelf te veranderen. Het leven is een veranderingsproces en jij bent degene die leeft en dus ook zichzelf zal moeten veranderen. Veel mensen roepen dat ze wel anders willen zijn, maar vervolgens zeggen ze dat ze niet weten wat ze willen en dat is ook precies wat ze van het leven terug krijgen. Als je zegt: “Ik weet niet wat ik wil”, dan antwoordt het universum op exact dezelfde manier. Hoe kun je iets naar je toe trekken als je niet weet wat je wilt? Dan gebeurt er dus niets!

HET WERKT

Maak een keuze en ga ervoor. Het werkt! Uit persoonlijke ervaring weet ik dat het zo IS. Maar het werkt alleen als je er honderd procent voor gaat en als je er heilig van overtuigd bent dat het gaat lukken. Je kunt alles zijn waar je voor kiest. En als blijkt dat je een voor jou ongeschikte keuze hebt gemaakt, kies dan opnieuw. Je bent een mens: je mag je vergissen en je hebt het prachtige geschenk van de vrije wil gekregen, waardoor je telkens opnieuw kunt kiezen. Het geheim is om tevreden te zijn met wat je hebt en ervoor te kiezen nog iets mooiers te hebben.

PRACHTIG HULPMIDDEL

Wil je iets anders, beters, mooiers? Kies dan voor dit boek en laat je leiden. Het is absoluut de moeite waard om als investering in het NU en in de toekomst te gebruiken.  

 
 
 
 
googleae70da3b9f2c6104.html