Ontdek het Leven

 


 DE WERELDZIEL

 FRÉDÉRIC LENOIR

INTRODUCTIE

Het mooiste en het diepste dat een mens kan ervaren is het mysterie – Albert Einstein

Zeven wijzen uit alle continenten ontmoeten elkaar in Toulanka, een afgelegen klooster in de Tibetaanse bergen. Ze hebben onafhankelijk van elkaar de opdracht gekregen naar Tibet af te reizen. Een van hen is een Nederlandse filosofe, die haar dertienjarige dochter heeft meegenomen. Het meisje ontmoet er een twaalfjarige lama, die diepe indruk op haar maakt.

Elke wijze verneemt in een droom dat de wereld aan de vooravond van een diepe crisis staat. Daarop besluiten ze samen zeven universele ‘sleutels van de wijsheid’ te formuleren en aan de jonge lama en het Nederlandse meisje door te geven. Ze putten daarvoor uit hun eigen evaringen en tradities. Zo geven ze een stem aan de Wereldziel: een welwillende kracht die over de harmonie van het universum waakt.

NIEUWE NAAM

Er zit een sticker op het boek waarop staat dat dit boek speciaal aanbevolen wordt aan de lezers van Paulo Coelho, maar ik ga nog een stap verder: het boek is in de orde van grootte van De Profeet van Kahlil Gibran

De Wereldziel is een nieuwe benaming voor God, de Allerhoogste, het Licht en alle andere namen die gegeven zijn aan de onzichtbare universele Kracht die ons universum heeft geschapen.

Zeven wijzen formuleren in zeven dagen zeven basiswijsheden voor de mensheid, die zij doorgeven aan twee tieners. De wijsheden betreffen de volgende onderwerpen:

1.      Over de betekenis van het leven

2.      Over het lichaam en de ziel

3.      Over de ware vrijheid

4.      Over de liefde

5.      Over het goede doen en het vermijden van het slechte

6.      Over de kunst van het leven

7.      Over het aanvaarden van het leven

 EEN ZELDZAAM BOEK

De auteur heeft met dit boek bewezen dat hij tot de wereldwijde Spirituele Top van schrijvers van de nieuwe spiritualiteit behoort. De teksten van de wijsheden zijn compact, goed leesbaar, volledig en begrijpelijk. Dit kun je alleen maar op papier krijgen als schrijver als je de spirituele materie volledig beheerst. Renoir is een meester; dit is te zien aan de grote wijsheden die hij kort en krachtig formuleert. Het omlijstende verhaal is niet echt bijzonder te noemen, maar het is inderdaad alleen  een lijst waarin het meesterwerk opgehangen is.

Het is een boek om te koesteren en te herlezen, te gebruiken als leidraad in je leven en een boek om van te leren. Een boek om van te houden – waard om een bestseller te worden.

In Frankrijk is de auteur een bestsellerschrijver – er zijn meer dan 200.000 exemplaren van De Wereldziel verkocht.

 
 
 
 
googleae70da3b9f2c6104.html