Ontdek het Leven

De atlas van verdwenen steden

Brenda Rosen 


LEGENDARISCHE STEDEN HERONTDEKT

Dit boek is een geïllustreerd overzicht van de opkomst, het verval en de (her-)ontdekking van verdwenen steden.

 

  • Inclusief reconstructies van prachtige steden in hun hoogtijdagen
  • Bevat prachtige foto;’s van belangrijke of recent ontdekte archeologische vindplaatsen.
  • Geeft een goed beeld van het meest moderne onderzoek dat op het gebied van de verdwenen steden heeft plaatsgevonden.

 

De grootste verdwenen steden uit het verre verleden blijven ons fascineren. In dit boek zijn legenden en het meest recente archeologisch onderzoek samengebracht. Het werpt een licht op het mysterieuze leven van stadsbewoners in de Oudheid en beschrijft de opkomst en ondergang van hun steden. Onderzoek laat zien dat de natuur in de directe omgeving de groei van steden kan bevorderen maar deze ook fataal kan worden. In dit boek worden steden besproken die ooit werden prijsgegeven aan de woestijn, verscholen liggen achter machtige bergen of totaal overwoekerd zijn door de jungle.

 

Het boek onthult de geheimen van trotse hoofdsteden van machtige rijken als Babylon en Carthago en spirituele centra als Angkor in Cambodja en Vijayanagar in India. Dit boek vertelt het hele verhaal van de opkomst, het verval en de (her-) ontdekking van verdwenen steden.

 

MOOI, MOOI, MOOI

Ik kan niet beschrijven hoe mooi de foto’s en hoe ingenieus de reconstructies zijn. De verhalen zijn mooi om te lezen en geven veel informatie over de beschavingen waarin deze prachtige steden zijn ontstaan. Ik hou van dit soort boeken, ik vind het heerlijk om erin te duiken en in de geest oude tijden opnieuw te beleven.

 

 
 
 
 
googleae70da3b9f2c6104.html