Ontdek het Leven 2012 – De ziel in de meesterjaren

Ute Kretschmar


HULP ONDERWEG

Het boek geeft veel nieuwe aanwijzingen voor mensen die nog meer informatie zoeken over het ascensieproces. Het is een vraag en antwoord boek met veel uiteenlopende onderwerpen, die vooral te maken hebben met de problemen die spirituele mensen ondervinden tijdens hun levensreis naar de vijfde dimensie. Er wordt bijvoorbeeld uitleg gegeven over de spirituele ontwikkelingsweg. Hoe leer je van jezelf houden en hoe creëer je het Christusbewustzijn in jezelf. Ook onderwerpen als ziekte, scheppingskracht, de droomsfeer, het spel van slachtoffer en dader, het kwaad als zelfgeschapen illusie en de rol van het Hoger Zelf met het ego komen aan de orde.

 

WORSTELINGEN

Veel lichtwerkers en gevorderden op het spirituele pad zullen in eerste instantie in deze onderwerpen weinig nieuws zien, maar toch is dit boek een verrassing voor mij geweest. Enige tijd geleden worstelde ik in mijn leven vooral met oververmoeidheid en stress door invloeden van buitenaf. Natuurlijk weet ik dat ik dit zelf gecreëerd had, dat hebben vele spirituele boeken mij allang duidelijk gemaakt. Ik liet mij beïnvloeden en nam niet genoeg de positie van toeschouwer in. Hierdoor raak ik  uit balans, maar ik ben nog steeds een mens op weg en ik dien te leren dat ik mijzelf accepteren mag met al mijn menselijke tekortkomingen. Als ik even de weg kwijt ben, ben ik óók volmaakt, dan mag ik er ook zijn. Als spiritueel mens ervaar je continu dit soort dingen, omdat je je bewust bent van de processen om je heen en de groeipijn die deze ontwikkeling met zich mee brengt. Dit boek deed me even heel erg goed! Het was precies, uiteraard, dat wat ik nodig had op dit moment en het helpt me weer verder, en verder, en verder.

 

GENIETEN

Wat was het in dit boek dat mij tot in mijn ziel raakte? Ik realiseer me goed, dat een ander iets anders kan vinden in de woorden, maar ik wil het toch vertellen. Het waren twee dingen die mij deden opveren: ten eerste staat er in dit boek een stukje over genieten. Je mag met iedere vezel van je lichaam, met elk zintuig en al je hartstocht van dit leven genieten, want het kan zijn dat dit de laatste keer is dat je hier bent. Daarom ben je nu als het ware verplicht te genieten van de tijd die je nog rest hier op aarde. Voor veel mensen, die nog niet spiritueel op weg zijn, kunnen deze woorden beangstigend zijn, maar zo zijn ze niet bedoeld. Je bent onsterfelijk en oneindig, je zult nooit sterven, maar het kan zijn dat je incarnatiecyclus na dit leven is voltooid. Dat is voor veel mensen die intensief met spiritualiteit bezig zijn een fantastisch vooruitzicht; nooit meer deze worstelingen te hoeven doorgaan en doorstaan, want de spirituele weg voert door een nauwe poort en heeft een smalle weg, een moeilijke weg om te gaan, zonder een weg terug! Dat de mogelijkheid bestaat dat ik deze weg nooit weer hoef te gaan, maakt mij in ieder geval heel erg gelukkig.

 

ANGST

Het tweede punt dat mij trof in het boek is de opmerking dat veel mensen in angst leven. De angst wordt veroorzaakt door de voelbare hogere trilling en frequentie, die over de planeet aarde uitgestort wordt. Doordat mensen deze verhoogde trilling voelen maar niet weten wat deze frequentie precies inhoudt, creëren zij onbewust angst en trekken zij situaties aan waardoor ze zullen vertrekken van deze planeet. Zij creëren door hun negatieve, angstige gedachten hun eigen hel op aarde, omdat deze gedachten met een onstuitbare kracht datgene voortbrengen waar ze onbewust bang voor zijn. Zij maken zichzelf stuk. Het is dus heel belangrijk negatieve processen in jezelf te corrigeren; een streep erdoor te zetten en ze om te buigen tot positieve levenslessen.

 

ZIJN IS EEN KEUZE

Het gebeurt om me heen, ik zie het gebeuren en ik denk dat veel spirituele mensen dit ook zullen herkennen. De wereld om ons heen staat bol van angst. Angst voor agressie, geweld, financiële problemen, de toekomst, ziekte en dood, gezins- en familieproblemen, en zelfs ook angst voor liefde. Het cirkelt om me heen en het is soms heel erg moeilijk mijzelf aan de invloeden ervan te onttrekken en er boven uit te stijgen. Het is heel erg vreemd, of op z'n minst ongebruikelijk, te zeggen dat je ondanks alle narigheid om je heen heel erg gelukkig bent. Het lijkt bijna onfatsoenlijk. Toch ben ik heel erg gelukkig en dat besef ik door dit boek weer in alle hevigheid. Het rukte mij weer stevig op mijn spirituele pad. Ik "BEN" gelukkig, omdat ik daarvoor kies. Ik "BEN" in harmonie, omdat ik dat kies te zijn. Ik "BEN" rust en vrede, omdat ik dat kies te zijn. Ik "BEN" liefde, omdat ik dat kies te zijn. De vrijheid om te kiezen is de basis van het genieten van de reis op aarde.

 

 

Ik kan dit boek aan iedereen aanbevelen die aanvullende informatie zoekt over allerlei spirituele onderwerpen; er staan waardevolle details over het ascensieproces in vermeld.

 

Laat je niet afleiden, door niets en niemand, geniet van het NU, blijf gecentreerd in jezelf en creëer een prachtige wereld voor jezelf.

 

 
 
 
 
googleae70da3b9f2c6104.html