Ontdek het Leven


GIDS EN LEERMEESTER

Iedereen die geïnteresseerd is in spiritualiteit wil graag weten wie zijn of haar gids in de geestelijke wereld is en hoe men in contact met deze leermeester kan komen. Je gids helpt je in je dagelijkse leven, maar vooral op het gebied van je geestelijke ontwikkeling.

Je hart moet zuiver zijn en je doel moet helpen en dienen zijn om gebruik te kunnen maken van de diensten van je gids en ook van je engel. Door je goede bedoelingen trek je je gids aan als dienaar van het Licht. Misschien ben je al een genezer, leraar, musicus, schrijver of een kunstenaar. Dan heb je de invloed van je gids al in je leven gevoeld, want je inspiratie is afkomstig uit de geestelijke wereld. Maar misschien heb je een andere functie, ben je een liefdevolle moeder of prachtige vader, een liefhebbende zoon of dochter of een goede buur of betrouwbare vriend. Wat je opdracht, talent of taak ook is in deze wereld, het gaat om de bedoeling die achter je doen en laten in de wereld zit.

Misschien heb je al contact met je gids, misschien weet je al wie het is en ken je zijn of haar naam. Je kunt je gids in meditatie vragen stellen, bijvoorbeeld als je even vastzit in een probleem of wanneer je een vraag hebt over een situatie waar je niet uit komt. Soms krijg je direct antwoord in de vorm van een heldere gedachte of een plotseling idee, een boodschap van iemand uit je omgeving, een liedje dat je hoort of een tv programma dat je ziet. Je kunt ook een antwoord in een tekst vinden enzovoort. Alles is mogelijk.

Val je gids niet lastig met futiliteiten, je zou een aardse leraar ook niet elke dag vragen wat je aan moet trekken of wat je moet koken, daar is een gids niet voor bedoeld. Je gids lost ook niet je problemen voor je op, maar laat je oplossingen of mogelijkheden zien, maar je bent je eigen autoriteit met een eigen vrije wil en je draagt zelf de verantwoordelijkheid voor je leven en de keuzes die je maakt.

GIDSEN EN ANDERE HELPERS

Er is een verschil tussen je persoonlijke gids en andere helpers uit de geestelijke wereld. Een helper kan opgeroepen worden om je over een bepaald punt van je reis heen te helpen. Misschien heb je wanhopig uitgeroepen: “Oh God, help me”. God hoort je gebed, je beschermengel heeft dienst. Bovendien zijn er andere zielen in de geestelijke wereld die je graag willen helpen en naar hun eigen sfeer terug keren als hun werk erop zit.

Op deze manier kun je veel verschillende helpers in je leven hebben die op verschillende momenten komen om je door een bepaalde periode heen te helpen, maar je hebt één leermeester of gids die jou onder de hoede heeft en die met jou voor een aantal levens verbonden is. Deze geestelijke leermeester neemt op een veel hoger niveau contact met je op dan de helpers die vaak als gids worden omschreven. Je ontvangt de leiding door middel van je geweten of de Stem namens God. Deze kleine, stille Stem in jou kan heel sterk worden, ze kan voor jou de Stem worden van de geestelijke leider die op het hoogste niveau van je aardse bewustzijn contact met je opneemt, of in ieder geval het hoogste niveau dat je kunt bereiken zolang je in je lichaam leeft. Alles wat mooi, zuiver en waar is, zal doorkomen vanuit je Hogere Zelf en dat is het niveau waarop je leermeester werkt.

Als de sluier tussen de geestelijke wereld en de aardse wereld opzij kon worden getrokken, dan zou je je gelukkig en dankbaar voelen dat door de macht en de wil van God deze geestelijke broers en zussen zo dicht bij je komen om je te helpen bij je reis omhoog, terug naar Huis. Geloof het alsjeblieft. Probeer hun troost te voelen, hun hand op je schouder en hun begrip. Je geestelijke helper kent al je wensen en dromen en ook al je moeilijkheden, je gids heeft een dieper gevoel van liefde voor jou dan jij jezelf kunt liefhebben. Je word op alle mogelijke manieren bijgestaan, je gids is je vriend

Bron: White Eagle – Geestelijke ontwikkeling 

 
 
 
 
google-site-verification: googleae70da3b9f2c6104.html