Ontdek het Leven
VRIJ ZIJN…….

Vrij zijn betekent dat je inziet dat jij jezelf niet gemaakt hebt, maar dat je geschapen bent door een Hogere Macht, die God genoemd wordt. Jij hebt het Leven in jezelf niet gemaakt, maar jij hebt wel je kleine zelf, je ego, gecreëerd. Je bent vanaf je jeugd gevormd door je omgeving, je gezin, familie, cultuur, vrienden, collega’s, alles is van invloed of van invloed geweest op jouw kleine zelf. Je ego verandert constant onder invloed van de wereld. Je bent nu iemand anders dan toen je tiener was, je wereld ziet er heel anders uit. Je gaat gebukt onder de zorgen en angsten en invloeden van dit moment in de tijd. Tijd is een menselijk en aards begrip, het hoort niet bij de eeuwigheid waar jij vandaan komt. Tijd is van de wereld en wordt beïnvloed door de dingen die jij betekenis hebt gegeven. Tijd is een veranderlijk begrip, als je iets doet wat je het liefste doet, dan bestaat de tijd niet meer, dan sta je in je passie en dat is wat je werkelijk bent. Probeer daarom zo veel en zo vaak mogelijk de dingen te doen waarbij jij ‘buiten de tijd’ komt te staan, dan zul je ervaren dat je een tijdloos wezen bent.


Vrij zijn betekent als toeschouwer naar de wereld kijken. Zie hoe alles door de kleine ego’s van mensen gemaakt wordt en hoe jij erop reageert en alles betekenis geeft. Jij bepaalt zelf wat jij belangrijk vindt, en als er een ander dat voor jou wil bepalen, dan probeert het ego van die ander controle en macht over je te krijgen. Liefde geeft vrijwillig. Er is geen verplichting of opoffering. Het ego zoekt rendement en wil iets terug. In de wereld van het ego bestaat geen liefde, alleen angst dat men iets tekort komt.


Vrij zijn is inzien dat jij vroeg of laat de weg terug zult vinden naar Huis. Dat is een belofte van God en God verbreekt nooit wat Hij beloofd heeft. Het is de garantie dat jij ooit met je bewustzijn en gedachten boven de wereld uit zult stijgen en de tijd achter je zult laten. Je zult genezen van je verdriet, eenzaamheid en pijnlijke leegte en je zult alle innerlijke conflicten achter je laten. Vrij zijn betekent dat je alle illusies van het ego los laat en achter de wereld kijkt. Daar is rust en vrede te vinden. Vrede is een moeilijk woord, maar het is innerlijke zekerheid, vertrouwen en rust. Vrede is de innerlijke kennis dat alles goed is en wat in jouw ogen nog niet goed is, zal goed komen. Want achter de wereld van tijd is de werkelijkheid, de wereld van de Geest van God. Dáár moet je heen, daar moet je zijn.


Je kunt die werkelijkheid alleen maar bereiken door je bewustzijn dat al het andere door mensen gemaakt is en daarom is het niet echt. In die achterliggende werkelijkheid spreekt de Stem, die te horen is als jij de stem van je ego het zwijgen opgelegd hebt. Het is jouw innerlijke rustplek, waar God te vinden is. Leg alles wat je nog dwars zit op het altaar dat je op die plek vindt en vraag om hulp. De Stem zal je vertellen dat vergeving de enige manier is om de illusie van de wereld achter je te laten. Die Stem zal je leiden en helpen. Herinner je je hoge afkomst en zie in dat je groots en heilig bent. Je bent Thuis gekomen.


INTERMEZZO

·        Je kunt je innerlijke Stem horen door je hier van bewust te zijn. Als je meegesleept wordt door je ego,        wordt dan even stil, zoek een plekje waar je alleen kunt zijn en ga terug naar jezelf.
·        Je kunt je bewustzijn trainen: oefen de hele dag om niet bang te zijn, niet boos of verdrietig. Je bent          Kind van God.
·        Je hoeft niets te doen om deze staat van bewustzijn te bereiken, je hoeft alleen maar stil te zijn en te        luisteren.
·        De dingen die je kwetsen zijn door je ego belangrijk gemaakt. Als je inzet dat het je ego is die aan het        woord is en niet de Stem namens God, kun je naar de Stem gaan luisteren die je vertelt wat waarheid        is.
·        Jij bent de baas over jouw gedachten, jij alleen. Laat de Gedachten van God toe en laat de gedachten        van de wereld los.
·        Om de Stem te volgen moet je erop kunnen vertrouwen. Vraag jezelf eens af hoeveel vertrouwen je            in de wereld hebt en hoeveel in de wereld van de Geest. Maak een keuze welke stem je wilt volgen.
·        Er is geen enkele reden om bang te zijn, angst is van het ego. Er is niets om bang voor te zijn, want          angst is het bewijs dat jij niet beseft wie je bent. Je bent het Kind van God, je bent een deel van de             Liefde Zelf.


AFFIRMATIES

·        Ik wil alleen maar Liefde

·        Ik vergeet niet wie ik echt bent, ik onthoud het de hele dag

·        Ik vertrouw op de Stem

·        Ik laat vandaag alles los dat me kwetst

·        Ik accepteer wie ik ben, ik ben vrij

·        Ik ben heel bijzonder, net zoals jij

Bron: Een Cursus in Wonderen 

 
 
 
 
googleae70da3b9f2c6104.html