Ontdek het Leven

 

PASSIE

TALENTEN EN GAVEN

Het is een bijzondere tijd waarin wij leven. Mensen stappen in hun passie door hun creatieve talent tot uiting te brengen. Anderen wachten op de duw in hun rug, zodat ze in de passie die ze hebben gevonden durven te stappen. Wat zij zich echter niet of nauwelijks realiseren is, dat zij zichzelf die duw moeten geven. Je zult op jezelf moeten vertrouwen om de stap te zetten die nodig is om je passie te verwezenlijken. Nog weer anderen zoeken naar hun passie en ik hoor ze vaak zeggen dat ze nergens een speciaal talent voor hebben. 

Dat is niet juist, iedereen heeft een gave of talent  meegekregen die ten dienste van allen, van de eenheid, kan staan. Je moet alleen zelf op ontdekkingstocht gaan wat die gave is, wat jouw geschenk aan de mensheid is. Je kunt je gedachten over jezelf ogenblikkelijk veranderen en je passie herkennen en er in stappen.


VOORBEELDFUNCTIE

Er is nog een categorie mensen en dat zijn zij die bezig zijn te ontwaken. Zij worden zich bewust van het bestaan van passies én van mensen die in hun passie gestapt zijn. Deze mensen kunnen vaak wel een beetje hulp gebruiken en jij, als Lichtwerker, kunt hen helpen door een voorbeeld voor hen te zijn. Vertel ze over jouw passie en hoe je die verwezenlijkt hebt, hoe je erin gestapt bent. Ze weten vaak eens niet dát ze een talent hebben of een gave die ze ten dienste van het geheel kunnen stellen.


VERLOREN LIEFDE

Tijdens mijn theologie opleiding moest ik een scriptie schrijven en ik zag mijn studiegenoten worstelen. Het was moeilijk een geschikt onderwerp te vinden en ook om vervolgens de scriptie samen te stellen. Met mij ging het anders: op het moment dat ik hoorde dat ik een scriptie moest schrijven, wist ik onmiddellijk waar ik over wilde schrijven, namelijk over de verloren theologie van de Liefde, te vinden in de brief van Paulus aan de Kollosenzen. 

Daar schrijft Paulus het loflied van de Liefde en dit loflied zou volgens mij de basis van het christendom, het christelijke denken, moeten zijn. Dat is het helaas niet geworden. Mijn argumentatie in mijn scriptie was, dat dé theologie van Paulus de Liefde was, bezongen in het loflied.  


SPRAKELOOS

De mensen in mijn omgeving en mijn studiegenoten vroegen me keer op keer wanneer ik eens ging beginnen met het schrijven van de scriptie. Het is, naast alle andere studiemodules, een hele klus om erbij te doen. Ik was verbaasd over hun geploeter, de scriptie zat al volledig in mijn hoofd en hoefde alleen maar aan het papier toevertrouwd te worden. Binnen een week was mijn scriptie klaar en leverde ik het in bij mijn docent. Na een paar dagen belde hij me op en hij reageerde enthousiast. Hij zei: "Dit is de eerste scriptie die ik in één ruk uitgelezen heb, het was gewoon te spannend om weg te leggen. Je krijgt een negen van me en er is nóg iets dat ik even tegen je moet zeggen; je hebt schrijftalent, daar moet je iets mee doen". 

Sprakeloos legde ik de telefoon neer, blij met mijn fantastische cijfer, maar nog meer over zijn opmerking over mijn schrijftalent. Wie, ik? Ja, ik schreef wel gemakkelijk, de woorden vloeiden gewoon uit mijn pen, maar schrijftalent is toch wel een heel groot woord.


MOEITELOOS

Toch liet de boodschap van het Universum me niet los en inmiddels heb ik drie cursussen geschreven over Nieuwe Spiritualiteit, ik schrijf artikelen en recensies. 

Ik schreef een niet uitgegeven gedichtenbundel,  en ik heb meerdere boeken geschreven over allerlei spirituele onderwerpen. Ze zijn niet uitgegeven op papier, crisistijd zeggen de uitgeverijen. Maar het feit blijft dat ik ze geschreven heb! Het is inderdaad een geschenk, want het gaat moeiteloos, het vloeit uit mijn pen. Achteraf weet ik vaak niet eens wat ik precies geschreven heb. Zo vond ik, door toedoen van een opmerking van mijn docent, mijn passie en mijn talent; door te luisteren naar de boodschap die het Universum mij bracht.


WAARDEVOL

Nu hoor ik mensen al denken, tja, prachtig, maar wat betekent het voor mij, ik heb geen talent. Toch is elk talent waardevol, want ik bewonder mensen die heerlijk kunnen koken of die een prachtige tuin hebben. Ook toegewijd moeder en vader zijn is een schitterend talent. Je hebt ook mensen nodig die talenten hebben, waardoor ze anderen de schoonheid van het leven laten zien, of die ontspanning bieden aan mensen. Klein of groot, ieder talent is waardevol, vooral voor degene die het aanbiedt. Je talent of gave is onuitputtelijk, omdat het voortkomt uit de Bron van alle talenten.


SCHEPPING

Met jouw talent help je anderen en jezelf; jij bent het voorbeeld voor anderen. Jij laat zien dat ook zij in hun passie kunnen stappen en hun eigen uniciteit ontdekken. Elk mens die in zijn of haar passie is gestapt creëert schoonheid binnen in zichzelf en voor anderen. Elk passioneel mens straalt gedrevenheid, enthousiasme, vreugde en liefde uit. Zo help je een nieuwe werkelijkheid creëren.

Ik wens je vele wonderen.

 
 
 
 
googleae70da3b9f2c6104.html