Ontdek het Leven

 

 JEZUS VAN NAZARETH

Jezus van Nazareth is een intrigerende man, velen zijn er nieuwsgierig naar om meer te weten te komen over hem. Naast de Bijbel zijn er nog heel veel bronnen die informatie over hem geven. Hieronder vind je een verzameling.

De volgende beschrijving van Jezus van Nazareth is afkomstig van Edgar Cayce.

Er bestaat in de Archieven in Rome een beschrijving van Jezus. Het staat in een verslag, bijna tweeduizend jaar geleden geschreven door de Romein Publius Lentulus voor Keizer Tiberias.

 

“Er leeft in Palestina een man die buitengewone krachten heeft. Hij kreeg de titel van Grote Profeet, zijn leerlingen noemen hem “Zoon van God”. Hij doet de doden opstaan en geneest alle ziekten.

 

Hij is een grote, welgevormde man. Hij heeft een strenge uitdrukking in zijn houding die onmiddellijk liefde en eerbied afdwingt van degenen die hem zien. Zijn haar heeft de kleur van jonge wijn van de wortels tot de oren, en vandaar valt het krullend tot het laagste gedeelte van de schouders. Op zijn voorhoofd is het in twee gescheiden, zoals bij de Nazarenen.

 

Zijn voorhoofd is vlak en mooi, zijn gezicht zonder enige fout en versierd met een bevallige uitdrukking. Zijn neus en mond hebben goede verhoudingen, zijn baard is dik en heeft de kleur van zijn haar. Zijn ogen zijn grijs en uiterst levendig.

 

Zijn verwijten zijn vreselijk, maar zijn aansporingen en onderricht vriendelijk en beleefd. Er is iets wonderlijk liefs in zijn gezicht, gemengd met ernst.

 

Men heeft hem nooit zien lachen, wel zien huilen. Hij gaat rechtop, heeft grote en brede handen, zijn armen zijn heel mooi. Hij zegt weinig, maar wat hij zegt heeft grote waarde en hij is de mooiste man van de wereld.

 

 
 
 
 
googleae70da3b9f2c6104.html