Ontdek het Leven

 


HET IS DE GEDACHTE DIE TELT……

 

Soms kom ik in boeken vreemde dingen tegen, maar meestal kom ik prachtige passages tegen die zoveel moois in zich hebben, dat ik er vaak ontroerd door ben.

 

Zo vond ik in het boek van Dr. David R. Hamilton – Het is de gedachte die telt – een prachtige afsluiting die ik in het geheel over wil nemen om aan jullie te kunnen laten zien hoe spiritueel deze man is en hoeveel liefde er door zijn woorden naar je toekomt. De tekst komt volledig uit het boek (bladzijde 165 en 166).

 

TER AFSLUITING

 

Je bent nog fantastischer dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Je bent een deel van God en kunt nimmer van God worden gescheiden. Deze oneindige bron van alle dingen is aanwezig in iedere cel van je lichaam en openbaart zich op ieder moment van je leven. Je Hogere Zelf is een fragment van God dat zich alleen bewuster is van zijn erfenis dan jij, maar het behoort niet méér bij God dan jij. Doordat het Hogere Zelf je helpt te herkennen wie je bent, heeft het een algemeen thema vastgelegd in je DNA, zodat jij oneindig veel unieke gelegenheden krijgt om je goddelijkheid te ervaren.

 

Dit thema is het doel van je leven. Probeer dat thema te ontdekken. Zoek in jezelf naar wat je het meeste vreugde geeft, want daar zul je het vinden. Je bent voor ons allemaal van groot belang. Ieder woord, iedere gedachte en iedere daad stuurt golven door je lichaam en door de wereld die een uniek verschil maken voor het leven van de mensen die je nastaan, en zelfs voor het leven van mensen die ver weg zijn. Voor die laatsten zijn niet zozeer je gedachten, woorden en daden belangrijk, maar de plek in jezelf waar die vandaan komen. Het gaat om de gedachte, De gedachte achter de gedachte, die is heel belangrijk.

 

Wanneer je iemand die arm is uit een oprecht gevoel van mededogen helpt, heeft dat een veel grotere uitwerking dan wanneer je dat doet vanuit schuldgevoel of uit het verlangen om erkenning te krijgen voor je goedheid. Op dezelfde manier heeft het expres vermorzelen van een insect een destructieve invloed. Het is de ruimte in jezelf waaruit je daad voortkomt, hoe onbetekenend die voor jou ook lijkt te zijn, die van belang is. Het is de gedachte die telt.

 

Omdat wij veranderen, verandert de wereld. Dat kan niet anders, want de wereld maakt deel uit van ons. Kijk dus naar jezelf en wees eerlijk. Heel eerlijk! Onderzoek je gedachten, je gevoelens, je levenshouding, je overtuigingen en je gedrag. Verander dan die dingen in jezelf die je denkt dat nodig zijn om wat je naar buiten projecteert in overeenstemming te laten zijn met wat je in je leven en de wereld wilt laten zien.

 

De mate waarin je eerlijk bent over jezelf zal bepalen hoe snel de veranderingen zich voltrekken en hoe diepgaand ze zijn. Op den duur zul je begrijpen wie je werkelijk bent, omdat je alles van jezelf onthuld hebt. Wanneer we God in onszelf leren zien, in iedereen om ons heen en in alle dingen om ons heen, maken we de wereld mooier. Probeer te leven volgens drie eenvoudige regels die dit respect verwoorden; liefde voor jezelf; liefde voor anderen en liefde voor de natuur.

 

Probeer de liefde te zien – vriendelijkheid, mededogen, eerlijkheid, vergeving en dankbaarheid – overal om je heen, hoe goed verborgen ze ook is. Zie dat de wereld al prachtig is. En als je dat ziet, kies dan voor meer schoonheid en minder pijn. Je hoeft pijn niet te verafschuwen. Je hoeft alleen maar voor iets anders te kiezen.

 

Kies eenvoudig voor liefde, kies voor vrede, kies voor vriendelijkheid, kies voor oprechtheid en strek je hand uit in vergeving en vertrouwen. Laat die keuze vanaf nu alles in je leven kleuren. Dan zul je de schoonheid en de grootsheid zien die reeds om je heen aanwezig is. En je zult gaan geloven dat alles inderdaad volmaakt is. Dat geloof kan bergen verzetten!

 

Wat geweldig mooi, vind je ook niet? Normaliter mag je geen pagina’s van een boek overnemen, maar dit is zó universeel en zó liefdevol, dat ik het er maar op waag. Veel liefs en liefde in je leven!

 

 

 

 
 
 
 
googleae70da3b9f2c6104.html