Ontdek het LevenDE INSTRUMENTEN VAN DE MEESTER (M/V)

Een Meester is zowel mannelijk als vrouwelijk, een Meester is Mens. De Meester beschikt over drie instrumenten en het is interessant wat dieper op de functie en de werking van deze instrumenten in te gaan.


De instrumenten zijn:

1.            Een Meester verandert de waarneming

2.            Een Meester verandert de werkelijkheid

3.            Een Meester verandert de dimensie


Ten eerste verandert de Meester de waarneming; stel je hebt een probleem en je komt er niet uit. Je kunt dan de positie van toeschouwer innemen en proberen een andere manier te vinden om naar je probleem te kijken. Als je een probleem van afstand bekijkt, kun je je gedachten erover veranderen. Je probeert een objectieve toeschouwer te zijn en probeert dan je houding te bepalen. Stel je eens voor dat een ander met jouw probleem zou worstelen, hoe zou jij dan tegen die ander aankijken, wat zou jouw advies aan die ander zijn. De Meester kijkt vanuit een ander gezichtspunt.


Ten tweede verandert de Meester door het toepassen van het eerste instrument de werkelijkheid. Doordat je je probleem vanuit een toeschouwende invalshoek benadert, veranderen je gedachten over het probleem. Dit verandert onmiddellijk de werkelijkheid. Een voorbeeld: stel je voor je hebt het probleem dat je niet gelukkig bent met het werk dat je doet en je ziet geen oplossing van je probleem. Als je dan toeschouwer van jezelf wordt, zul je jezelf vragen gaan stellen als: "Waarom vind je je werk niet prettig? Wat veroorzaakt jouw gevoel? Hoe is het ontstaan? Wat doe je zelf, om je werk aangenamer te maken? Wat zou je advies zijn als het iemand anders betrof? Welke maatregelen moet je dan nemen? Welke alternatieven zijn er? Waar zou je wel gelukkig van worden? Wat zou je dan daarvoor moeten doen?"


Door deze vragen op jezelf af te vuren, ontstaat er een beeld van je situatie en krijg je helderheid in je knelpunten. Door jezelf buiten je probleem te plaatsen, kun je jezelf ook adviezen en nieuwe mogelijkheden geven. Je analyseert je eigen probleem en brengt het onder woorden. Daardoor verandert onmiddellijk je werkelijkheid. Je probleem is dan wel niet per direct opgelost, maar je komt toch in actie op de oplossing te creëren. Daardoor verandert je werkelijkheid. Je ziet plotselinge openingen en nieuwe mogelijke stappen in je leven.


Ten derde verandert de Meester door dit proces van dimensie. Je stapt over op een hoger niveau ten opzichte van jezelf. Je leert vanuit de spirituele invalshoek naar jezelf te kijken. Als je het voorbeeld nog eens bekijkt, zul je merken dat je op het moment dat je de eerste twee instrumenten van de Meester gebruikt hebt, je het probleem al hebt opgelost, want je hebt al een nieuwe werkelijkheid gecreëerd door op afstand van jezelf te kijken naar jezelf.


Deze drie instrumenten: waarneming - verandering van de werkelijkheid en verandering van dimensie zijn op allerlei situaties van toepassing. Zo creëer en re-creëer je je eigen werkelijkheid en kun je die ogenblikkelijk veranderen. Dat is Gods grote geschenk aan de mensen: de vrije wil om onmiddellijk van gedachten te kunnen veranderen en daarmee schepper te zijn van je eigen levensproces.


Als je anderen hiermee helpt, dan dien je God en de Eénheid op aarde. Je hoeft alleen maar aan anderen te vertellen hoe je dat doet en je kunt het voorbeeld zijn dat het werkt, dat het functioneert. Grijp elke situatie aan om anderen, en jezelf, te laten zien en weten welke onbegrensde mogelijkheden zij en jij in je hebben. Jij kent het geheim, maar het is een geheim dat je aan iedereen door mag vertellen, je mag iedereen helpen hun eigen werkelijkheid te veranderen. Je hoeft ze niet te zoeken, ze zullen vanzelf naar je toe komen en zeggen: "Ik snap niet hoe jij dat doet, waar jij de Kracht vandaan haalt". Dat is het Gouden Moment, de ultieme mogelijkheid om gewoon te zeggen: "Kom, ik zal je een geheim vertellen en je mag het doorvertellen". Dat is de manier waarop je anderen kunt helpen: 

DEEL JE GEHEIM!

 
 
 
 
googleae70da3b9f2c6104.html