Ontdek het LevenDE HEILIGE GEEST

De Heilige Geest is een heel oud begrip waar heel veel mensen geen enkel voorstellingsvermogen van hebben. Niemand spreekt er ooit over, niet in het dagelijks leven, op het werk, op verjaardagen of op andere momenten. Een gesprek met iemand beginnen over de Heilige Geest is vaak vruchteloos. Men kijkt je met een wazige blik aan die zegt: “Waar heb je het over?”


De Heilige Geest is het onzichtbare deel van God, het is de Geest van God, je innerlijke Stem. Het is de bemiddelaar tussen de wereld van het ego en de wereld van de Geest. Het is je innerlijke Stem die je vertelt dat de wereld van het ego een illusie is. Het is de Heilige Geest die je kennis brengt over het leven en die je leidt op je weg. Het is het plotselinge inzicht hoe alles in elkaar zit, wat echt is en die je vertelt wat Liefde is. Het is de plotselinge gedachte of ingeving die je verder brengt op je weg naar je bestemming. Het is de Stem van je geweten, die je vertelt dat liefde het allerbelangrijkste is om voor te leven en die zegt dat vergeving de enige oplossing is om dat doel te bereiken.


Je hebt een verbinding met God die nooit verbroken kan worden. Het is de Geest en het Leven die je laten leven. Je mag wel beslissen om geen gebruik te maken van die verbinding, je mag het zelfs ontkennen, maar je bent niet is staat om die verbinding te verbreken, dat ligt buiten je machtsbereik. Als je het besluit neemt om die verbinding wel te gaan gebruiken, is de Heilige Geest van God degene die je leidt en helpt. Je kunt de Stem horen door ervoor te kiezen. Hij zal je nooit misleiden of op het verkeerde pad brengen, want het is de Stem van de Liefde zelf. De keuze om te luisteren moet uit je hart en ziel komen, en dan geeft het je zoveel rijkdom en zoveel meer mogelijkheden dan je ooit kunt beseffen. Het opent de Hemel voor jou.


De Heilige Geest leert jou dat je ego niet echt is en dat het ego van anderen dat ook niet is. Het zijn allemaal illusies die gemaakt zijn, maar niets ervan is werkelijk echt! De Stem komt nooit ongevraagd naar je toe en legt je nooit Zijn Wil op. Jij bent een vrij wezen en je zult in alle vrijheid de keuze moeten maken om te gaan luisteren. Het is goed om te weten dat er met smart op je beslissing wordt gewacht in de geestelijke wereld om je te laten leiden en helpen, want er wordt gezien hoe ongelukkig jij jezelf door je ego hebt gemaakt en hoe hard jij naar de liefde op zoek bent. God ziet je verdriet en pijn, maar grijpt niet in, want dat zou je dwingen om te luisteren en God pakt zijn geschenk van de vrije wil nooit van je terug. Hij wil je graag leren dat vergeving de enige weg is om lief te hebben. Hij rekent je niets aan, jij hebt gewoon gedaan wat iedereen op aarde doet: leven! Maar het is aan jou de keuze of jij dit onbewust dan bewust wilt doen. Er zijn zoveel meer mogelijkheden dan je beseft. Er is een eindeloze, eeuwige wereld vol Liefde die op je wacht.


Accepteer het geschenk van je Schepper, je geestelijke Vader, de Heilige Geest, die het Antwoord is op alles dat mis ging in je leven. Als je terug gegaan bent naar Huis ben je weer compleet, heel en je vindt rust. Zou je dat niet het allerliefste willen?


INTERMEZZO

·        Als je denkt dat je gekwetst bent, dan ben je vergeten wie je bent. Jij bent volmaakt en de Stem namens God brengt je alleen maar geluk. Als je verdrietig, gekwetst of ziek bent, ben je vergeten hoe God over je denkt. Niets kan je pijn doen dan je eigen gedachten.

·        Je eigen beeld van jezelf heb je zelf gemaakt, maar je bent een eeuwig, door God geschapen, liefdevol, geestelijk wezen. Dat kun je niet veranderen, want dat heb je zelf niet gemaakt. Je hebt van jezelf een afgod gemaakt. Deze kennis maakt je vrij!

·        Alle verdriet heeft een oorzaak, net zoals alle lijden. Het zijn gebeurtenissen waar jij een betekenis aan gegeven hebt. Je kunt ervoor kiezen om alle gedachten die je pijn doen te veranderen. Wat God jou heeft gegeven kan geen pijn doen. Vertrouwen en vergeving is de sleutel.

·        De Liefde van God is je doel. De Hemel is je doel! Je kunt de Hemel op aarde bereiken, je kunt gelukkig zijn. De herinnering aan God en de Hemel maakt je gelukkig, je hebt eeuwigdurend perspectief. Je leven hier op aarde is een intermezzo in de tijd, meer is het niet. Geniet van de tijd dat je hier bent!

·        Door vergeving wordt je gelukkig. Vergeef de anderen hun ego en alles dat ze gemaakt hebben, want het is niet echt. Het verleden bestaat niet, probeer het niet vast te houden, want het is een illusie.


AFFIRMATIES

·        Ik ontvang mijn zegeningen, ik ontvang God.

·        Ik zie de onschuld in ieder mens

·        Ik zal mijzelf vandaag geen pijn doen met mijn gedachten

·        Ik accepteer mijzelf als Kind van God

·        Ik ben vandaag niet bang voor de liefde

·        Mijn naam is Liefde; dit is de Waarheid

·        Ik zal vandaag liefdevol zijn

·        Ik kan mijzelf veranderen en liefde zijn

·        Wat ik echt bent kan geen pijn doen

·        Ik vergeef vandaag alles en iedereen en ik genees mijn eigen pijn

·        Ik ben stil vandaag en luister

·        Ik ben vastbesloten om de weg naar Huis terug te vinden

·        De Liefde van God is de Hemel en die Liefde is van mij

·        Ik laat het verleden los en begin opnieuw met God

·        Het verleden is voorbij, het kan me niet raken

·        Ik leef nu!

·        Ik wil alleen nu mijn geluk zien

·        Ik ben mij bewust van alles dat echt is

·        Heer, steun en help mij vandaag en geef me Uw Kracht

·        Dank U dat U mij gehoord hebt!


Bron: Een Cursus in Wonderen 

 
 
 
 
googleae70da3b9f2c6104.html